top of page

OM grader af digitalisering

Opdateret: 3. aug. 2021

Det behøver ikke være enten/eller. Netværk, sælgere og medier fortæller os at vi ska op-op-opad. Alle skal være med på 3D/VR/AI/AR i en fart som kan gøre de fleste forpustede.


Sæt farten ned, søg god rådgivning og find troværdige kilder til information. Når du er klar, book et møde, og tal dine tanker igennem. Vi lever i en tid hvor alt bevæger sig (for) hurtigt indenfor digitalisering og teknologi, at det kan blive rigtig dyrt ikke at se sig for inden vi træffer en beslutning.


Det kan være tid vel investeret at sørge for at de teknologiske valg vi træffer kan gøre nytte bredere end i en enkelt afdeling/funktion.


En god rådgiver sørger for at i får et fuldstændig overblik over potentialet, og hjælper jer godt igennem hele rejsen hvad enten den er kort eller lang.

Der er ingen grund til at at blive overvældet (med mindre man lytter til alle der har fokus på at sælge til én. Så skal man nok blive det...)


Træd et skridt tilbage, se mulighederne og potentialet hele lidt oppefra og få en god snak med din sparringspartner.


Du hverken kan, eller bør, modernisere, digitalisere eller optimere alt på en gang. Brug din sunde fornuft.

I mine gratis webinarer, blog og nyhedsbreve bestræber jeg mig på at rådgive neutralt. Det er svært som kunde at søge råd og vejledning, uden at føle sig manipuleret eller solgt til.


Jeg er desuden ganske ringe i sælger-rollen (selvindsigt!), så i mine webinarer får jeg mulighed for at hjælpe så mange som muligt, uden presset på at skabe salg. Jeg er der for at dele ud af viden i kollektivt format.Min filosofi er at hellere hjælpe kunder godt videre til et andet firma som kan tilbyde den rette løsning, end at få et salg i hus, hvis det ikke vil være den bedste løsning til kundens behov. Det sparer alle parter for en masse tid, og skaber en god relation :)


Faktum er, at du ikke behøver prioritere forbedringer med mindre DU føler at det er din tid og penge værd.


Du har ret til at forholde dig kritisk, og fravælge det "alle" siger at du skal investere i, for at fremstå som en moderne, opdateret visionær virksomhed eller organisation.Sandheden er, at uden formål er 3D, virtual reality og augmented reality jo ikke andet end en slukket skærm, og penge dårligt investeret.


Sørg for at få en ordentlig vejledning, så du får hjælp til at vende, vride, acceptere eller droppe de muligheder du har. Uden en rådgiver du har tillid til, kan det være en lang og uoverskuelig process at få et overblik over mulighederne for at udvide jeres værktøjskasse med virtuelle eller digitale værktøj.


Find frem til den rette digitaliserings- eller virtualiseringsgrad for din virksomhed eller organisation.


  • Vil i starte småt, og derefter lade det nye bundfælde sig, for senere at rulle løsningen helt ud?

  • Skal i nøjes med en virtuel rundvisning af en enkelt bygning, eller vil i have et komplet bibliotek over dem alle?

  • Skal det gøres på én gang, eller over en længere periode?

  • Valget er i høj grad et spørgsmål om temperament og budget.


Der er mange gradbøjninger indenfor området teknologi, men udgå fra hvad der er det rette for dig. Vil eller leverandøren ikke imødekomme det, må du overveje at lede efter en anden.


Bloggens Tip:


Hvis du er ærlig omkring dine tanker, hvad du anser dine behov er og hvad dit budget er, bliver det lettere for dig at finde vej i junglen.

Ved du (sådan cirka) hvor omfattende dine ønsker er, hvilken digitaliserings grad du er ude efter, får du lettere kommunikeret dine behov ud til din rådgiver. Også selvom du er på helt ukendt territorie.


Ræk ud til rådgivere, del dine tanker, idéer, udfordringer, målsætninger med dem og tal om mulighederne. Denne tilgang kan være mere hjælpsom, end at ringe til en leverandør og lytte til en salgstale eller præsentation.I vores branche arbejder vi med avanceret teknologi, som jo alment er nogenlunde kendte i en vis grad. Leverandører i branchen taler derfor oftest ud fra deres egen postition, perspektiv og uddannelse, men glemmer at kommunikere mulighederne på en måde som er til at forstå for kunden.


Du må ikke føle dig dum eller uvidende (selvom det gør vi nu alle en gang imellem).

Sig det i stedet højt hvis der bliver talt hen over hovedet på dig.


Der er igen tale om at matche graden:


Det der kan smutte i svinget for leverandører er nemlig, at vi jo ikke altid kan gennemskue kundens (personen vi er i kontakt med) teknologiske indsigt. Der er altid risiko for at vi taler over, eller under, kundens niveau.


Ved at være forberedt inden du rækker ud til leverandører for at undersøge mulighederne, står du sikkert på benene og kender dit eget udgangspunkt for samtalen.
Det sparer dig tid, øger dit udbytte af mødet, giver dig det bedste udgangspunkt at stille kvalificerede spørgsmål ud fra - selvom du ikke forstår den pågældende teknologiske mulighed fra starten.


Ved at fokusere på VÆRDIEN der skal skabes, bliver teknologien sekundær. På den måde bliver hele processen med at finde den rette løsning nememre at gå til, selvom man ikke føler sig på hjemmebane.


Ved at blive afklaret med VÆRDIEN, får du lettere en idé om hvilken GRAD du ønsker at investere dine resourser i.

Bloggens Insider-Tip:


Der er lige så mange grader af digitalisering og virtuelle oplevelser, som der er virksomheder og behov. Ingens behov er lig naboens, og ved at få hjælp til at definere dine behov, vende dine tanker, finde frem til mulighederne, får du den løsning du har brug for.


Mit bedste råd er, gå ikke efter at udleve en 110% version af dine virtualiserings drømme hvis du føler dig presset, budgettet ikke helt er der eller du ikke ser en funktionel og praktisk mening med projektet. Start med en light-version istedet!


Start småt hvis det føles bedst. Start med en mindre udgave af løsningen, og lad den lande og blive absorbere i organisationen. Digitalisering, eller virtualisering, behøver ikke være alt eller intet. Det må godt være en rejse.


Få hjælpen til at gøre det på DIN måde, hvad end den måde end måtte være.Benedicte46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page